Tips voor de trouwreportage

Ik heb op mijn blog al meerdere tips gegeven voor de trouwdag. Wat kun je als bruidspaar zelf ondernemen om de dag voor zowel jullie zelf als de fotograaf vloeiend te laten verlopen?
Als jullie veel waarde hechten aan de trouwreportage op jullie trouwdag kunnen jullie een aantal dingen zelf ondernemen die de foto’s ten goede zullen komen.

Plan de trouwreportage op een gunstig tijdstip.
Natuurlijk plan je de trouwreportage in op een moment van de dag waarop het in jullie dagplanning past. Toch kan het de moeite waard zijn om goed over dit tijdstip na te denken.
In de zomer staat de zon hoog aan de hemel overdag, dit zorgt voor harde en onflatteuze schaduwen. Hebben jullie de mogelijkheid om de trouwreportage aan het begin ( ochtend) of einde van de dag ( middag) te laten plaatsvinden? Doe dit dan! Het licht is prachtig op deze momenten en geeft een mooie sfeer op jullie foto’s.
Trouwen jullie in de winter? Dan is het licht vrij gedoseerd gedurende de hele dag, plan dan de shoot juist niet te vroeg of te laat op de dag in verband met  het tekort aan daglicht. De dagen zijn beduidend korter dan in de zomer;)

trouwfotografie_estherRichard_almere_eksternest_03
Foto genomen aan het einde van de dag, laagstaande zon

Kies een fotolocatie die bij jullie past.

Om mooie trouwfoto’s van jullie te maken hoef je echt niet op zoek te gaan naar de meest spectaculaire fotolocatie die we in Nederland hebben. Ik vind het vaak mooier en persoonlijker als jullie je laten fotograferen op een plaats die bij jullie past. Denk bijvoorbeeld eens aan jullie eigen achtertuin, huis, de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Gaan jullie graag naar musea, discotheken of de bioscoop? Dit zijn superplekken om de trouwreportage te maken.

Hebben jullie niet een specifieke plek waar jullie de foto’s willen laten maken en kiezen jullie voor een plek in de natuur of dicht bij de trouwlocatie? Neem dan persoonlijke items mee die iets over jullie vertellen. Als je dol bent op reizen kunnen dit de reisgidsen van jullie favoriete landen zijn, fotograferen jullie graag, neem de camera’s mee. Door het meebrengen van persoonlijke spullen tijdens de trouwreportage worden de foto’s veel intiemer en vertellen ze meer over jullie beiden!

trouwfotografie_judith_martijn_kalkovens_huizen_24

Betrek familie en vrienden bij de trouwreportage.
Genoeg bruidsparen kiezen ervoor om geen traditionele trouwreportage op de dag te laten maken. Zij vinden het leuker om de dag te laten registreren zoals deze is. Ze willen vaak wel leuke foto’s samen met familie en vrienden. Gebruik een moment op de dag om met jullie dierbaren op een ongedwongen en persoonlijke manier samen te zijn. Deze foto’s vervangen dan ook meteen de standaard groepsfoto’s waar veel mensen tegenwoordig van af zien!

Trouwfotografie_zeewolde_arjanLaureen_36

 

 

Laat je door de bruidsparen in mijn portfolio inspireren, kijk eens hoe zij de trouwreportage hebben gedaan:)