Professioneel ceremoniemeester Marijke Dokman

Marijke is professioneel ceremoniemeester en heeft haar eigen bedrijf: MetMarijke. Ze nam contact met mij op omdat ze haar nieuwe website graag aangevuld wilde zien met foto’s ( portret en sfeer). In een natuurgebied in Almere hebben we de foto’s voor haar website gemaakt: luchtig, vrolijk, lief en passend bij de stijl van haar website.

Een prachtig moment om Marijke eens wat vragen over haar vak te stellen:

MarijkeDokman_85 klein

 

Wie is Marijke eigenlijk?

Ik ben Marijke Dokman en samen met mijn man en onze twee zoons woon ik in Almere. Ik kan enorm genieten van uitwaaien op het strand, lekker eten, weekendjes weg en een goed stuk chocolade of taart.

Na ruim 12 jaar gewerkt te hebben als project-en eventmanager in het bedrijfsleven heb ik besloten mijn passie te volgen en een eigen bedrijf te beginnen. Ik ben gek op organiseren en coördineren en ook op de liefde en trouwen! De perfecte combinatie voor een professionele ceremoniemeester. 

Ik heb een opleiding gevolgd tot weddingplanner bij het opleidingsinstituut voor weddingplanners en ceremoniemeesters: Weddingplanners International. Binnen een jaar heb ik de opleiding succesvol afgerond en ben ik een gediplomeerde weddingplanner/ceremoniemeester.

Vertel eens wat een ceremoniemeester voor bruidsparen inhoudt. Wat krijgen bruidsparen, wat doe je voor ze?

Jullie leven rustig en ontspannen toe naar jullie bruiloft. MetMarijke zorgt er voor dat jullie met familie en vrienden optimaal kunnen genieten van de dag. En dat deze verloopt zoals jullie dat uitgedacht en voorbereid hebben. Alles wat jullie hoeven te doen is te genieten van elkaar en van een van de mooiste dagen van jullie leven.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

  • Het geven van tips, ideeën, adviezen en oplossingen voor jullie bruiloft.
  • Het aanreiken van een optimale tijdsplanning.
  • Het checken van het draaiboek.
  • Het doen van een laatste check met de leveranciers.
  • Het zijn van aanspreekpunt voor jullie gasten en leveranciers op de huwelijksdag

MarijkeDokman_59 klein

Wat boeit je zo in dit vak?

Iemand liefhebben en die liefde beantwoord zien. Dat is het mooiste wat er is. 

Dat ik tijdens de voorbereidingen van een bruiloft en op de huwelijksdag zelf daar getuige van mag zijn, maakt mij blij. Ik vind het geweldig dat ik mag werken met en voor mensen tijdens een van de belangrijkste en gelukkigste periodes in hun leven.

Wat zijn de uitdagingen in je vak?

Veel mensen denken dat het inschakelen van een professionele ceremoniemeester veel geld kost en alleen weggelegd is voor bekende Nederlanders met een riant trouwbudget. Dit is zeker niet zo! Voor ieder budget zijn er mogelijkheden; of het nu een eenmalig adviesgesprek is of een uitgebreider pakket waarbij een gedeelte van de organisatie van de bruiloft door de professionele ceremoniemeester gedaan wordt. Het is absoluut de moeite waard om in een vrijblijvend kennismakingsgesprek de mogelijkheden te bespreken. 

Waarom zouden bruidsparen voor een ceremoniemeester moeten kiezen en waarom voor jou?

Het organiseren van een bruiloft is ontzettend leuk, maar kan ook vragen oproepen. Bij het beginnen van het organiseren van hun bruiloft hebben veel aanstaande bruidsparen vragen: “Hoe willen we het precies?” Waar moet je beginnen? Wanneer moet er wat gebeuren? Wie vragen we van de familie of vrienden als ceremoniemeester? En kan diegene dan nog wel genoeg van de bruiloft genieten? Vragen die jullie niet meer hoeven te stellen als jullie MetMarijke inschakelen.

Door te luisteren en het stellen van de juiste vragen verzamelt MetMarijke jullie wensen en draagt MetMarijke met liefde bij aan een onvergetelijke bruiloft. Een dag precies zoals jullie willen en zoals jullie dat van tevoren bedacht hebben.

Wat staat er carrieretechnisch gezien nog op je wishlist? ( koninklijk huwelijk begeleiden, huwelijk in buitenland…ik noem maar iets;)

Buiten trouwen is zo mooi, ik ben er gek op! Net als op het strand en de zee. Voor mij is dit een prachtige combinatie voor een onvergetelijke huwelijksdag. Ik hoop dan ook een bijdrage te kunnen leveren aan veel prachtige strandbruiloften.

Heb je een gouden tip voor bruidsparen?

Volg bij het organiseren van de bruiloft jullie gevoel zodat het een huwelijksdag wordt die is zoals jullie het graag willen. Gebruik dat als uitgangspunt bij alle keuzes en beslissingen die genomen worden. Laat je door anderen niet van jullie ideeën en wensen afbrengen als dit niet goed voelt. Van het kiezen van de trouwlocatie tot thema/stijl van dag en van het opstellen van de gastenlijst tot het bepalen van de indeling van de dag; doe het zoals jullie het willen! 

banner artikel klein

 

Wil je meer weten over Marijke en de diensten die zij verleend? Klik dan hier voor meer informatie!