Trouwfoto bruidspaar Utrecht

Jullie trouwfoto’s als mijn portfoliomateriaal.

Deze vraag krijg ik wel eens van bruidsparen: ” plaats je onze trouwfoto’s zomaar online?” Nee, natuurlijk niet!
Om nieuwe bruidsparen te interesseren voor mijn werk heb ik fotomateriaal nodig. Foto’s van bruiloften die ik al gefotografeerd heb. Zodat ik kan laten zien hoe ik werk en wat de resultaten zijn.
De meeste bruiloften bevatten voor mij veel waardevolle foto’s. Enkele foto’s zou ik willen gebruiken voor mijn portfolio. Dat betekent dat ik deze foto’s wil gebruiken op mijn website, in mijn blog en op social media.
Het portretrecht van deze foto’s is in handen van jullie (het bruidspaar) en het copyright ligt bij mij. Dat betekent dat ik zonder jullie toestemming deze foto’s nooit mag publiceren. Dat doe ik dus ook niet!

Ik vind het natuurlijk wel supertof als het wel mag…als ik van jullie toestemming heb om andere bruidsparen te laten zien hoe leuk jullie dag was:)
Dus wees niet bang dat ik zomaar foto’s ongevraagd online gooi, ik doe alles altijd in overleg!

trouwfotografie_dronten_adindabas_32

Wat als jullie toestemming geven?
Als ik van jullie een aantal foto’s van jullie trouwdag mag gebruiken zal ik er vaak een blogbericht aan wijden. Ik schrijf dan over jullie trouwdag en gebruik de foto’s ter illustratie. Dit is op mijn eigen website en op Facebook.
Een aantal van deze foto’s zal ik ook sturen naar jullie leveranciers zodat zij deze foto’s ook weer kunnen gebruiken. ( een gave detailfoto van de taart naar de bakker, een mooie pose van de bruid in haar trouwjurk naar de trouwjurkenshop etc).

Dus….heel veel dank en credits aan alle lieve bruidsparen van wie ik de bruiloft heb mogen laten zien hier op mijn website en diverse social media kanalen!

-x- Brigitte

Trouwfoto's als portfoliomateriaal